Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

NB II: utánpótlás-válogatott védőt kölcsönzött a Honvédtól az ETO

Oct 21, 2022

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrnél folytatja a pályafutását a Budapest Honvéd utánpótlás-válogatott védője, Benczenleitner Barna, aki a 2022–2023-as idényre kölcsönbe került a Rába-partiakhoz – jelentették be a klubok.

A pályafutását a Ferencvárosban kezdő Benczenleitner Barna 2017-ben igazolt a Honvédhoz, s a korosztályos gárdák után a 18 éves balhátvéd már a 2020–2021-es évadban bemutatkozott a Magyar Futball Akadémia NB III-as csapatában, melyet összesen 52 harmadosztályú találkozón erősített. A 2021–2022-es kiírásban a klubok közti kooperációs szerződésnek köszönhetően négy NB II-es mérkőzésen pályára léphetett a Siófok színeiben is. Az U16-os, U17-es és U19-es válogatott védőt a Honvéd NB I-es együttesében eddig hét élvonalbeli meccsre nevezték, de még nem lépett pályára az első osztályban.

„Tímár Krisztiánt már régebbről ismerem, ugyanis játszottam a keze alatt az utánpótlás-válogatottban, így ismerem a munkamorálját, és a személye is nagy szerepet játszott a döntésben. Szeretnék állandó helyet kiharcolni magamnak, és stabil pontja lenni a csapatnak, együtt győzelmeket kiharcolni úgy, hogy a védekező feladataim mellett gyakran lépek be a támadásokba, ezáltal eredményes tudok lenni. Véleményem szerint a beilleszkedéssel nem lesz probléma, amiben segítségemre lesz Csinger Márk és Szujó Attila, akikkel a válogatottban is együtt játszunk” – fogalmazott az ETO honlapjának Benczenleitner Barna.